Ontwikkeld en verbeterd in Visma Verzuim DWC

Algemene wijzigingen

UWV-formulier Evalueren en bijstellen vervangen door het (Eerstejaars)evaluatie-formulier
Afgelopen juli zijn de UWV-formulieren Plan van Aanpak en (Eerstejaars)evaluatie naar de laatste versie geupdate. Het formulier Evalueren en bijstellen had hierbij verwijderd moeten worden en zijn vervangen door de vernieuwde (Eerstejaars)evaluatie, aangezien deze formulieren identiek zijn. Vanaf deze release is dit formulier verwijderd en niet meer beschikbaar in Visma Verzuim DWC. Wanneer je hier vragen over krijgt en het formulier Evalueren en bijstellen niet gevonden kan worden, kan je verwijzen naar het identieke (Eerstejaars)evaluatie-formulier.

Strengere controle op uploads
Vanaf deze release wordt er strenger gecontroleerd op bestanden die door gebruikers worden geüpload. Dit om te voorkomen dat, bewust of onbewust, bestanden worden geupload die de veiligheid en stabiliteit van het syteem negatief kunnen beïnvloeden. Tot nu toe werd er alleen naar de bestandsextensie gekeken (bijvoorbeeld .doc, .pdf, etc.) om te bepalen of het bestandstype was toegestaan. Aangezien de extensie niet altijd overeenkomt met de daadwerkelijke inhoud van een bestand, kijken we vanaf nu naar de inhoud van het bestand om het type (het mimetype) te bepalen. Deze striktere controle kan betekenen dat bestanden die voorheen werden geaccepteerd, nu mogelijk worden geweigerd.

Heb je een bestand waarvan je denkt dat het onterecht geweigerd wordt, laat dit dan weten via een ticket bij onze Support-afdeling. Dan kunnen we dit beoordelen.

Casemanagement portaal

Sluiten van een orgaandonatiedossier gelijk aan sluiten van een verzuimdossier

Vanaf deze release kan je als gebruiker op een consistente en eenvoudige manier een orgaandonatie dossier afsluiten. Dit zorgt voor efficiënt beheer en afronding van verschillende dossiers zonder extra stappen. Na het kiezen van Verzuimverloop toevoegen zijn de velden voor een orgaandonatiedossier gelijk aan de velden van een regulier verzuimdossier. Deze velden zijn dan ook vanaf nu te vullen:

• Reden
  • Gewerkte uren (eerste verzuimdag)
  • Vangnet
  • Loonwaarde

Rapportageportaal

Kolomkeuze beschikbaar in rapport Verzuimanalyse gedetailleerd

Vanaf deze release heb je de mogelijkheid om de kolommen te selecteren die je in het rapport Verzuimanalyse gedetailleerd wilt weergeven. Standaard zijn alle 25 velden geactiveerd en deze zijn nu standaard ingeklapt onder de werkgeverselectie. Deze update biedt je meer controle en flexibiliteit bij het aanpassen van het rapport aan jouw specifieke behoeften. Je kunt nu eenvoudig kiezen welke kolommen je direct wilt zien en welke je liever verborgen houdt.